Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Kanal 2 ajakirjanik Katrin Lust kirjeldab sotsiaalmeedias, kuidas Postimehe endine peatoimeja Marti Aavik keelas Marko Mihkelsoni pildiskandaali kohta info avaldamise.

Lust edastas sotsiaalmeedias järgmise sõnumi:

„Mõtlesin täna Õhtulehte lugedes, kas kirjutan sel teemal või mitte… aga minu loomuses pole vait olla ja seega võtan sõna.

Marti Aavik Sa ütled Õhtulehele täiesti enesekindlalt, et Sa pole kunagi „Mihkelsoni lugu” keelanud.

Ma ei tea, missuguseid jutuajamisi Sul oli toimetuses sees inimestega, aga ma mäletan nii selgelt vihmast ja väga pimedat novembrikuu õhtut, kui Sa helistasid mulle kella 19 paiku peale üht tööpäeva lõppu ja küsisid, kas ma tegelen „Mihkelsoni looga”. Vastasin, et jah see on minu laual (ps on siiani) ja Sa ütlesid seepeale- toona siis minu ülemuse Postimehe peatoimetajana- et sellest teemast võiks praegu eemale hoida. Ma ütlesin, et olen tegemas telesaadet Kanal 2 ja Sa ütlesid, et hetkel on parem „asja mitte puutuda”.

Mina kindlasti ei loobunud, vaid kuna Georgi Beltadze tegeles Postimehe toimetuse sees juba looga, siis liikusime mõlemad asja uurimisega edasi, sest meie mõlemi meelest oli tegu uudisega, mida ei saa lihtsalt tegemata jätta. Mul on hea meel, et see „Mihkelsoni asi” täna meie uue peatoimetaja Priit Hõbemägi juhtimise all on jõudnud Postimehe leheveergudele ja mul on hea meel ka selle üle, et töötan toimetuses, kus ei teenita poliitikute huve, vaid TEENITAKSE südame ja õiglustundega avalikkuse huve.”

Toimetuselt: Postimehe endine peatoimetaja Marti Aavik märkis eile, et otsus Mihkelsoni pildilugu tol korral avaldamata polnud tema isiklik, vaid toimetuse otsus, mis sündis arutelu tulemusel. Lugu otsustati avaldamata jätta, kuna puudus selgus, mis täpsemalt toimus.

Viimased uudised