Sporditarbed, spordivarustus e-spordipood:sportlik.ee

 

Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Põlvamaa kokkadele korraldati Mooste Viinavabrikus toidudisaini koolituste sari, mille viis läbi restorani Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille.

Retseptid, mille Emmanuel Wille koostas, tuginesid 90 protsendi ulatuses Põlvamaa toorainel.

Nelja koolituspäeva jooksul valmistati tatrapliine kalamarjaga, täidetud forelli kohavahuga, köömnetega peedi püreed, kartuli confiti, lambaraguud kitsejuustuga, küüliku raguud kirsiõluga, sabayon jäätist pohlade ja mustikatega, õuna-meekooki jäätisega ja teisi toite.

„Üksteise toetamise ja juhendamise kaudu valmisid koolitatavatel apetiitsed ja kutsuva disainiga hõngud gurmeetoidud,” rääkis koolituse korraldaja Põlvamaa Arenduskeskuse konsultant Tiiu Marran.

„Meie kokkade jaoks oli väga uudne näiteks küüliku raguu valmistamise tehnika. Emmanuel oli retseptidele lähenenud põnevalt – enamus toorainest pärines Põlvamaalt. See näitas osalejatele, et kõrgkvaliteetne tooraine on ka oma kodukohast kättesaadav,” lisas ta.

Põlvamaa kokkadest osalesid koolitusel Ene Roger (hotell Pesa peakokk), Raul Liebenau (Mooste Viinavabriku peakokk), Eliise Glaser (Mooste Viinavabrik), Jaanus Orro (Põlva kultuurikeskuse kohviku ja pubi Vana Vaksal juhataja), Oliver Tohva (Maitsemaa OÜ), Targo Pukk (Tillu kodukohvik), Killu Kaleva (Temp & Taar baar), Anne Grünberg (Üvasi Talu OÜ), Marge Vaherpuu (Figuraata OÜ), Tiia Konsap (Zerna Ökotalu).

Lõunaeestlane

Viimased uudised