Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Kuvatõmmis.

Peaminister Kaja Kallas keeldus kolmapäeval riigikogu infotunnis vastamast opositsioonisaadikute küsimustele oma abikaasa ettevõttele antud laenu kohta.

ERR.ee avaldas riigikogus toimunud mõttevahetuse sel teemal.

Priit Sibul: Meie ees istuv riigikogu esimees on neil päeval teinud otsuse, et erakonda ja riigikogu ei ole võimalik koos juhtida. Eilseid uudiseid vaadates selgus, et konkurenti teile Reformierakonna juhina ei tule. Vabariigi valitsust juhite te endiselt kindlakäeliselt ja teil on veel lisaks kolmandana ka idasuunaline pereäri, millega te üht- või teistviisi seotud olete. Ja minu küsimus ongi selle kohta. 24. augustil 2023 olete te Delfile öelnud: „Avatuse huvides olgu ka mainitud, et lisaks olen juulis andnud Novaria Consultile veel 20 000 eurot laenu, mis on mõeldud investeerimiseks.” Mul on küsimus, et mis investeeringuks see laen mõeldud oli?

Kaja Kallas: Avatus on karistatav. Selles mõttes minu ja minu abikaasa suhted ei puutu nüüd küll kuidagi riigikokku. Riigikogu infotund on parlamentaarse kontrolli meede ja kui seadust vaadata, siis siin saab esitada küsimusi tema valitsemisala või avaliku valdkonna probleemi kohta. Ka peaministril on õigus eraelu puutumatusele ja minu suhted minu abikaasaga ei ole kindlasti riigikogu infotunni teema.

Viimased uudised