Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

otepää maitsed

Märtsi keskel Otepääl toimunud toidufestivali Otepää Maitsed Valgamaal külastas kahe nädala jooksul kokku 1175 huvilist Eestist, Lätist, Soomest ja Rootsist.

„Tagasiside näitas, et kohalikust toorainest valmistatud toidust peetakse väga lugu ning kõiki kohti hinnati üsna võrdsel tasemel,” ütles projektijuht Mailis Martin. „Tulemustega jäid rahule ka toitlustusettevõtted, kellel oli siiras rõõm toidugurmaanide rohkearvulise osavõtu üle. Südantsoojendav oli ka lugeda, et kuna märts on hea teeninduse kuu, siis meeldivat teenindust tõsteti esile ka meie projekti raames.”

Projektist võtsid osa viis piirkonna toidukohta: GMP Pühajärve Restoran, L.U.M.I kohvik, Ugandi Resto, Pühajärve SPA&Puhkekeskus ning Sangaste Rukki Maja. Iga toidukoht oli festivalinädalateks välja pannud 15 eurot maksva kolmekäigulise erimenüü.

Sügis toob festivalile jätku

Otepää vallavanem Kalev Laul märkis, et kuigi projekti järgi peaks järgmine toidufestival Otepää Maitsed Valgamaal toimuma järgmisel aastal, on toitlustuskohtade omanikel soov seda teha juba sellel sügisel.

„Sellise koostöö ja initsiatiivi üle on vaid hea meel,” ütles Laul. „Saime kinnitust, et Otepää on spordimeka, kus saab ka head toitu nautida.”

Tagasisidelehtede põhjal hinnati osalejate menüüde parimateks roogadeks:

GMP Pühajärve Restoran – dessert mustikad ja kuusevõrsed

L.U.M.I kohvik – dessert lumevahu teki all šokolaadikook pohlasahvtiga

Ugandi Resto – eelroog krehvtiselt kreemjas peedi-kitsejuustusupp

Pühajärve SPA&Puhkekeskus – dessert ahjuõun vaniljejäätise ja kaneeli-õunakrõpsudega

Sangaste Rukki Maja – eelroog sametine kõrvitsapüreesupp omaküpsetatud rukkileivaga

LÕUNAEESTLANE

FOTOD: LAURI LAAN

 

Viimased uudised