Otepää restoran Ugandi Resto pälvis kolm Silverspoon auhinda
Avaldatud: 4 november, 2024Otepää südames asuv restoran Ugandi Resto saavutas tänavusel Silverspoon 2024 galal kõrgeima tunnustuse, võites kolm prestiižset Hõbelusika auhinda.
Auhinnad toodi koju järgmistes kategooriates: Best Casual Dining (parim vaba aja restoran), Best Restaurant Service (parim teenindus) ja Best Chef in Estonia (Eesti parim peakokk), mille vääriliseks tunnistati Ugandi Resto peakokk Silver Illak.
Lennusadamas toimunud galal, kus tähistati Eesti gastronoomiakonkursi Silverspoon juubelit, oli kohal nii toidukriitikuid, tuntud kokkasid kui ka toidukultuuri austajaid üle Eesti. Õhtu tipnes auhindade jagamisega, kus Ugandi Resto saavutus tõi rohkelt kiidusõnu nii kohtunike kui ka külaliste poolt. Kolme Silverspoon auhinna võitmine ühe galaga on erakordne saavutus – kahekümne aasta jooksul on vaid kolm restorani Eestis sellega hakkama saanud. Silverspooni hindamine on Eesti toidumaailmas tuntud oma eriliselt põhjaliku ja objektiivse hindamissüsteemi poolest. Restoranide hindamine toimub anonüümselt – iga kandidaati külastavad hindajad incognito, hinnates hoolikalt muuhulgas toitude maitset, visuaalset esitlust, teeninduse kvaliteeti ja restorani üldist atmosfääri. See lähenemine tagab, et auhinnad jõuavad tõesti nende juurde, kes panustavad järjepidevalt kõrgetasemelise elamuse pakkumisse.
Ugandi Resto teenindus on meeskonna südameasi. Restorani vanemteenindaja Sandra Einling kirjeldas, et Ugandi Restos on teeninduse keskmes hooliv ja personaalne lähenemine iga külalise suhtes. „Pakume oma külalistele sooja ja siirast teenindust. Lihtsuses peitub võlu – oleme külalislahked ja selliselt tekitame õhkkonna, kus külalised tunnevad end tõeliselt oodatuna ja hinnatuna,” sõnas Einling. „Meie jaoks tähendab see, et märkame iga väikest detaili, alates tervitusest kuni külalise ärasaatmiseni. Iga külastus ei ole mitte ainult meeldiv, vaid ka erakordne kogemus, mille pärast tullakse ikka ja jälle tagasi külla.”
Ugandi Resto peakokk Silver Illak sõnas, et tiitel tuli talle suure ja meeldiva üllatusena. „Üldse ei osanud seda oodata – see on tohutu tunnustus kogu meie meeskonnale,” rääkis Illak. Tema töö on pühendatud puhaste maitsete leidmisele, mille nimel käib ta koos meeskonnaga tihti ise toorainet korjamas, olgu see siis metsast või põllult. Köögis järgib Silver kolme olulist reeglit, mida õpetab ka oma tiimile: „Toit peab hästi välja nägema, hästi maitsma, ja kui seda uuesti teed, siis tee seda veel paremini.” Illaku filosoofia ja kirg puhaste maitsete vastu on saanud Ugandi Resto toidukultuuri alustalaks ning kõnetab nii külalisi kui ka eksperte.
Ugandi Resto pere on oma saavutuse üle südamest tänulik ning tunneb uhkust, et saab anda oma panuse Otepää kogukonna ja Lõuna-Eesti arengusse. Restorani juhataja Siim Kalda sõnul on nende jaoks kõige olulisemad just külalised ja nende siiras tagasiside, mis annab Ugandi Restole vajaliku suuna edasiliikumiseks. „Need tunnustused on meie meeskonna ja pühendunud töö vili, ning oleme rõõmsad, et saame pakkuda erilist elamust just siin Otepääl,” ütles Kalda.
„Osaleme Silverspoon konkursil ennekõike põhjaliku tagasiside saamiseks toidukriitikutelt ja hindajatelt, mis on meie arengule suurepäraseks sisendiks. Me ei ole kindlasti ideaalsed ega valmis – meil on veel palju ideid ja plaane, kuidas tulevatel aastatel areneda ja muutuda. Silverspooni galal tulnud ootamatu auhinnasadu on suur au ja innustus, mis inspireerib kogu meeskonda edasi tegutsema. Soovime jätkuvalt külalistele pakkuda ennekõike soojust ja külalislahkust ning suurepäraseid maitseelamusi igas roas,” lisas Kalda.