Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Foto: Indrek Illus

Põlvamaa ettevõtlikud koolid said kvaliteeditunnused ja üks neist – Mooste Mõisakool võitis edulugude konkursil 2. koha.

Tänavu 12. oktoobril anti Haapsalus toimuval Haridusfestivalil Ettevõtliku kooli meeskonna poolt neljale Põlvamaa koolile – Vastse-Kuuste Kool, Mooste Mõisakool, Mikitamäe Kool ja Värska Gümnaasium – üle haridusprogrammi  Ettevõtlik kool baastaseme tunnustused. Lisaks premeeriti parimaid edulugude konkursil „Õppimine on põnev“  osalenuid, mille finalistide hulgas oli ka 2. koha saavutanud Mooste Mõisakool.

Nimetatud Põlvamaa koolides toimub standardiseeritud ettevõtlikkuse arendamine ja uuest nädalast teeb selle kõigile nähtavaks seinatahvel kooli seinal ja lipumastis lehviv Ettevõtliku kooli lipp.

Lisaks saab heameelt tunda Mooste Mõisakooli saavutuse üle vabariiklikul edulugude konkurssil „Õppimine on põnev!“, kus nende esitatud töö pääses finalistide hulka. Konkursil osales sel aastal 146 tööd, Mooste Mõisakool esimest korda ja nende edulugu oli nominent kategoorias „Parim koostöö partneriga“. Mooste edulugu rääkis, kuidas läks õpilaskohvikute pidamine erinevatel Mooste mõisas toimunud sündmustel. Kirjutati õppimisest läbi reaalse elu kogemuste, mis ongi Ettevõtliku kooli üks peamisi suundi ja tunnuseid.

Haridusfestivalil kuulutati välja võitjad ja Mooste võistkond saavutas oma esmakordse osalemisega tubli teise koha edestades seejuures ka Ettevõtlikke koolide lipulaeva Kiviõli I Keskkooli. Võiduga kaasnes 250 euro väärtuses auhindu.

Mooste Mõisakooli huvijuht Kadi Õunapi rõõmustas, et noored said oma Ettevõtliku kooli projektiga nii põneva kogemuse terveks eluks ja juba esimest korda edulugude konkurssil osalemisega nii positiivse tulemuse. „Tulge Mooste mõisa sündmustele oma silmaga veenduma, kuidas meie tublid lapsed toimetavad ja õpilaskohvikuid korraldavad,“ kutsus Õunap.

Põlva- ja Valgamaa Ettevõtlike koolide õpetajad ajastasid oma ühise õppereisi Haridusfestivali toimumisaega ja nii külastati 11-12. oktoobril Pärnumaad, kus uudistati sealseid ettevõtlikke koole (Vändra Gümnaasium, Jõõpre Kool, Tõstamaa Keskkool) ning osaleti Haapsalus toimunud Haridusfestivalil. Sellest võttis osa ka Saverna Põhikool, mille 7. klassi õpilased viisid koos õpetajatega läbi käsitöö teemalise töötoa festivali külastajatele.

Põlvamaa Ettevõtlikud koolid on olnud haridusprogrammis osalemises väga edukad ja sellega eeskujuks kõigile teistele koolidele. Huvi korral on praegu veel võimalik programmiga tasuta liituda. Rohkem infot leiab: www.evkool.ee.

Põlvamaal koordineerib „Ettevõtliku kooli“ võrgustiku tegevust SA Põlvamaa Arenduskeskus. Maakondliku võrgustiku tegevusi toetatakse Euroopa Liidu meetmest „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“.

Viimased uudised