Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

jüri adams

Riigikohtu teisipäeval välja kuulutatud otsuses, mis tunnistas haldusreformi seaduse enamjaolt põhiseaduspäraseks, sisaldub tugev poliitiline element, leiab riigikogu Vabaerakonna liige Jüri Adams.

„Rumalus või lollus ei ole tingimata põhiseaduse vastane,” lausus Adams. „Rumaluse ja lolluse vastu tuleb tegutseda eraldi, mitte püüda neid tõrjuda kohtu kaudu. Küll aga võime kindlalt prognoosida, et Eesti riigil ja ühiskonnal tuleb tulevikus palju tegeleda selle „reformi” mitmesuguste negatiivsete tagajärgedega.”

Riigikohtu otsus, mis jättis jõusse omavalitsustele esitatud 5000 elaniku miinimumnõude, nõuab Vabaerakonna saadikute arvates, et reform kulgeks edasi täpselt kavandatud kujul ja tähtaegadel. See aga teeb väga raskeks vahepeal ametisse astunud Jüri Ratase valitsuse ja eriti reformi suhtes kriitiliselt meelestatud Keskerakonna tegevuse.

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul on vähim signaal, mille valitsus andma peaks see, et alla 5000 elanikuga omavalitsus ei ole automaatselt haldussuutmatu ning omavalitsuste liitmisel ja liitmata jätmisel tuleb arvestada mitmesuguste geograafiliste, kultuuriliste jt eripäradega.

Lõunaeestlane

Viimased uudised