Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Lõunaeestlane avaldab Võru pensionär Maie (72) kirja, keda üllatas väga ebameeldivalt Võru linnapea Anti Allase visiit tema koju.

Järgneb pensionäri kiri:

Tere! Tahan teile kirjutada ühest asjast. Kõigepealt – see, mis te Allase kohta kirjutate, on kõik väga õige. Ma ikka ennist arvasin tema kohta hästi, no Pensionäride Päevakeskuses ikka räägiti, et tuleb toetada meie linnapead, et tema suhtub meisse, pensionäridesse, hästi ja teised on kõik pätid, ja ma siis toetasin ka, aga no jumal! Oleks ma teadnud, et ta nii kuri mees on, ma poleks talle poolt häält ka andnud!

Eelmisel nädalal ma olin oma kodus ja korraga kuulen – uksekell! Mul pidi just postikandja tulema – tellisin omale ühe paki koju. Jooksin siis uksele vasta, et pakki vastu võtta, ei jõudnud korralikult peadki ära kuivatada, olin parajasti vannitoas. Aga ukse taga polnudki postiljon, vaid hoopis Võru linnapea Anti Allas. Kes helistas mu ukse taga kella nagu pöörane.

Küsisin talt, mis vaja. Allas tegi seepeale suured silmad, et kas oma linnapead ei tunne. Ma selle peale vastu, et tunnen ikka, aga mul ei ole praegu aega jutustada, kohe tuleb pakikandja. Aga Allas ei jätnud, käis peale nagu uni: „Ainult pool tundi, ainult pool tundi! Kas te ei tahagi, et Võru jätkab ausal ja tegusal kursil?”

„No kurat,” ütlesin mina. „Te võite oma kursi sinnasamusessegi pista, mul tuleb kohe pakk ja mul ei ole aega jutustada, kaduge siit minema! Kogu linn on üles songitud nagu tsia tsungelmaa, tehke enne see korda, siis tulge juttu veeretama.”

Allasel silmad kui tõllarattad. Pistis karjuma: „Kes on sonkinud? Kes on sonkinud? Kas te olete mind linna üles sonkimas näinud? Need on teetöölised, kes ei saanud töid enne valimisi valmis!” Nii ta mul lõugas seal ukse taga. Et tema ei ole sonkinud ja kuidas mina üldse julgen talle midagi sellist ette heita. Pakikandja ehmatas ka ära, pööras välisukse pealt suure hooga tagasi.

No vot siis. Allase pärast jäi mul pakk kätte saamata. Ja sain veel pealekauba sõimata ka. Küll on ikka kuri inimene.

Viimased uudised