Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Atria Eesti ASi Valga tapamajas tapeti möödunud aastal 100 714 siga ehk ligi 11 000 siga rohkem kui eelneval aastal, teatas ettevõte.

Kokku töötles tapamaja ca 9,3 miljonit kilogrammi liha, millest 8,1 miljonit oli sealiha ning 1,2 miljonit veiseliha.

„Suutsime raskel ajal tapamahtusid suurendada ning püstitada uue rekordi – sõltumatud seakasvatajad, kes varem realiseerisid rohkem elusloomi, olid eelmisel aastal sunnitud oma väiketootmise elus hoidmiseks sigu rümpadena realiseerima,” selgitas Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm.

Eesti sealiha omavarustatuse tase on Hormi andmeil praegu 80-85 protsendi juures, mis tähendab, et kõigile ettevõtetele kodumaist sealiha ei jätku. „Siiani imporditakse massiliselt nii külmutatud liha kui ka elussigu,” sõnas ta.

Sealiha hind tõusmas

Sigade arvukus Eestis on küll oluliselt vähenenud, kuid Hormi sõnul on kätte jõudnud hetk, kust olukord saab ainult paremaks minna.

„Eestlased söövad hea meelega kodumaist sealiha ning on selle üle ka uhked, kuid kahjuks hakkavad odava sealiha ajad läbi saama,” rääkis Horm. „Euroopa tootjad on leidnud endale uued ekspordikanalid, mis võimaldab ka Eesti seakasvatajatel tooraine eest kallimat hinda hakata küsima.”

Lõunaeestlane

Foto: Pixabay

Viimased uudised