Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Andrus Saartok. Foto: Fii
Restoran Fii peakokk Andrus Saartok valiti Norras toimuva põhjamaade vanima ja ühe suurima toidufestivali Gladmat meistriklassi kokaks.
Gladmat toidufestivali on korraldatud alates 1999. aastast ja tänaseks on see kasvanud suurimaks toidufestivaliks Norras ja üheks tähtsaimaks toidufestivaliks kogu Põhjamaades, tuues igal aastal kokku suure hulga toiduarmastajaid ja -eksperte. Neli päeva toimuval festivalil osaleb enam kui 250 000 toidunautlejat.
Peakokk Andrus Saartok astub koos kohalike ja teiste rahvusvaheliste kokkadega üles Kokepunktet („Keemistemperatuur”) programmis, kus gurmaanid ja toiduentusiastid saavad sukelduda gastronoomia maailma, et saada uusi teadmisi ja kogemusi otse meistritelt. Saartok juhendab kahe päeva vältel meistriklasse kala ja toidujääkide kasutamise teemadel.
Tartust sai tänavu aasta jaanuaris ainsa Baltimaade linnana ülemaailmse peenkokakunsti ehk gastronoomiat väärtustavate linnade võrgustiku Délice Networki liige. Võrgustiku eesmärk on arendada jätkusuutlikkust ja keskkonnasõbralikkust toitlustusvaldkonnas ning tutvustada välismaalastele Tartut toiduturismi sihtkohana.
„Fii peakoka kaasamine on suurepärane tunnustus ja võimalus tutvustada kohalikku toidukultuuri ja viia Tartu üha kindlamini kulinaarialinnade kaardile. Kogemused, mida Andrus kaasa toob, aitavad kindlasti ka tänavu 9.–10. augustil toimuval Tartu toidu- ja veinifestivalil areneda veel maitseelamusterikkamaks ning meeldejäävamaks,” kommenteeris valdkonnajuht Marilin Kroon.
Festivali meistriklassi rahvusvahelisteks kokkadeks oli võimalus kandideerida kõigil Délice Networki liikmeslinnade, mida on kokku 26, peakokkadel. Konkursi komisjon valis välja kaks: Andrus Saartok Tartust ja Frida Nilsson Malmöst.
Toidufestival toimub 26.-29. juunini 2024. Programm avaldatakse 31. mail

Viimased uudised