Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Foto: PAK

Juba üheksandat aastat tunnustatakse Põlvamaa ettevõtjate kvaliteetseid tooteid Põlvamaa Rohelisema märgiga. Septembrikuus lisandus Põlvamaa Rohelisema märgi kandjate hulka esmakordselt Mooste Kalaköök OÜ ning kaks märgitoodet lisandus Kõlleste Garlic OÜ-le.

Uue tulijana pälvis Põlvamaa Rohelisema märgi Mooste Kalaköök OÜ külmsuitsu forelli fileele, mis on valmistatud Eestis kasvatatud vikerforellist. Toorainena kasutatakse Põlvamaal asuvate Krei-Jõe ja Karilatsi, Võrumaal asuva Leoki Kalatalu ja Saaremaal asuva AquaMyk OÜ kalakasvatustest pärit forelli. Võimalusel eelistatakse põlvamaist kala. Külmsuitsu forelli filee maitsestamiseks kasutatakse Himaalaja soola ja rafineerimata roosuhkrut. Fileerimine, luude eemaldamine ja maitsestamine toimub käsitsi.

Kõlleste Garlic OÜ Rohelisema märgi tootevalikusse lisandusid marineeritud küüslaugu õisikud ja purustatud küüslaugu võrsed. Nii õisikud kui varred on käsitsi korjatud Põlvamaal kasvatatud küüslaukudelt. Õisikud puhastatakse ja töödeldakse käsitsi. Võrsed purustatakse köögivilja lõikuriga ning saadud massile lisatakse vaid soola. Retseptid on välja töötanud ettevõtte juht Vaike Soosaar.

Põlvamaa Arenduskeskuse poolt alates 2009. aastast välja antavat märki kasutab praeguseks üle 50 Põlvamaa ettevõtte. Eelkõige tähistatakse märgiga kvaliteetseid kohalikke toidukaupu, käsitööd ning looduslikke ehitus- ja viimistlusmaterjale.

Põlvamaa Rohelisema märgi kohta leiab rohkem infot kodulehelt www.polvamaine.ee. Järgmisi märgitaotlusi ootab Põlvamaa Arenduskeskus 30. novembrini.

Viimased uudised