Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

peipsimaa

Maaeluminister Tarmo Tamm annab 1. mail Alatskivi lossis Peipsimaale üle rändkahvli, millega kuulutatakse avatuks Ida-Virumaast Setumaani ulatuva Peipsimaa maitsete aasta.

„Peipsimaad on nimetatud ka Eestimaa sahvriks, kust on aegade jooksul käidud varumas kvaliteetset toitu, seega väärib Peipsimaa igati aasta toidupiirkonna tiitlit,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

„Kohalikud toitumistavad ning kohalik toidukultuur on ka Eesti erinevates piirkondades mõnevõrra erinevad ning Peipsimaa maitsete aasta pakub hea võimaluse 2017. aastal just Peipsi toidukultuuriga paremini tuttavaks saada,” ütles MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök projektijuht Triinu Akkermann.

„Välja on töötatud kvaliteedimärgis Peipsi Toit, mille väärtusi ja edasikandjaid püüame selle aasta jooksul laialdaselt tutvustada,” lisas ta.

Peipsimaa toidupiirkonda kuulub 20 omavalitsust neljast maakonnast: Ida-Virumaalt Alajõe, Lohusuu, Iisaku, Tudulinna ja Avinurme vald; Jõgeva maakonnast Mustvee linn, Torma, Kasepää, Saare ja Pala vald; Tartumaalt Alatskivi, Peipsiääre, Piirissaare, Vara, Võnnu ja Meeksi vald ning Kallaste linn; Põlva maakonnast Räpina, Mikitamäe ja Värska vald.

Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune kahvel. 2016. aastal kandis tiitlit Hiiumaa.

LÕUNAEESTLANE

Viimased uudised