Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Eesti Parim Toiduaine 2018 Lõuna-Eesti piirkondlike väike-ettevõtete konkursil osaleb neliteist toodet, mida valmistavad Tartus, Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal ja Võrumaal tegutsevad väike-ettevõtted.

Võrumaa väike-ettevõtete au läheb konkursile kaitsma Nopri Talumeierei, kes esitas konkursile kanepi-kama kohupiimakreemi. Ainsa Jõgevamaal tegutseva ettevõttena on Lõuna-Eesti parima piirkondliku väike-ettevõtte aumärgile konkureerimas Tabiveres tegutsev Juhus OÜ, kes esitas konkursile oma Kadakase õlle.

Põlvamaalt on konkursile tulnud Siidrikoda OÜ oma Mimikri poolmagusa siidriga. Tartu linnas tegutsevatest ettevõtetest võistleb Lõuna-Eesti piirkondlike väike-ettevõtete parima toote tiitli nimel aga Müstigue OÜ Pavlova kama-mustsõstra tordi ja Sefiir mustika koogiga.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on ülejäänud Lõuna-Eesti konkursil osalevad tooted pärit Tartumaa erinevatelt väike-ettevõtetelt.

„Nõo vallast on konkursile tulnud Natty OÜ oma Natty chia seemnetega maapähklivõiga ning Peetsman OÜ Külmsuitsulõhega. Kastre vallas tegutsev FIE Tõnu Oksa Marjamaa talu esitas konkursile tervelt viis maitsvat toodet – Rabarberi-maasika mahla, Õuna-astelpaju mahla, Mustsõstra mahla, Maasikatoormoosi metsmaasikatega ja Maasikatoormoosi punaste sõstardega,“ loetles Sirje Potisepp osalevaid konkursitooteid.

„Tartumaa väike-ettevõtetest on konkursile oma parimad uudistooted esitanud ka Kambja valla Andre Juustufarm OÜ, kes jahib tiitlivõitu Andre Grand Old juustuga. Samuti on staažika osalejana taas tiitlivõidule pretendeerimas Rõngu Mahl oma Arooniamahlaga,“ lisas Potisepp.

Toiduliidu juhi sõnul on tal hea meel näha, et konkursil osalevate väike-ettevõtete hulk on niivõrd esinduslik – neljale piirkondlikule autasule kandideerib ühtekokku 68 toodet.

„Üha rohkem väike-farmidest, perefirmadest või mikroettevõtjatest väiketootjaid leiab tee meie konkursile, sest saadud tiitel pakub neile reaalselt uusi väljavaateid. Mul on väga hea meel, et oleme suutnud leida konkursilt nii palju põnevaid nišitooteid, mille müügile saame aidata tuult tiibadesse anda,“ sõnas Potisepp.

Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamiskomisjon asub Lõuna-Eesti piirkondlike väike-ettevõtete tooteid maitsma teisipäeval, 20. märtsil ning tiitlivõitja kuulutatakse välja 25. aprillil.

Viimased uudised