Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Nostalgiafoto Pühajärve Kuldkalast 2011. Foto: Monika Otrokova

Laupäeval, 4. märtsil kell 10.00 läheb Otepää Kultuurimaja pargis kulinaarselt kuumaks ning toimub meeleolukas kalaroogade valmistamise võistlus „Küpsekala”, kus lisaks kohalikele meeskondadele osalevad ka Eesti BBQ tippmeeskonnad. Selle aasta kalaks, millest võistlusroad valmivad, on tuur.

Igal meeskonnal tuleb valmistada kaks kalarooga – supp ja pearoog, millest võitjad valib žürii pimehindamisega. Hinnatakse pearoa üldist välimust karbis, kala mahlasust ja maitset ning sobivust kastme ning lisandiga, supi puhul välimust, maitset, terviklikkust. Kõige olulisem (kõrgeima koefitsiendiga punktide arvestuses) on roa maitse.

„Kalaküpsetamisvõistlus on tegelikult alguse saanud Pühajärve kalapeolt,“ täpsustas üks sündmuse korraldajatest, Otepää Kultuurikeskusete juhataja Jorma Riivald. „Mul on väga hea meel, et me oleme oma talendi koju tagasi toonud! Kutsun kõiki Otepääle võistluse melu nautima!“

Pealtvaatajad ei pea ainult meeliülendavaid grillilõhnu nuusutama vaid saavad ka võistlustöid maitsta, kui osalevad kell 12.00 ja kell 13.00 heategevuslikul oksjonil, kuhu iga meeskond paneb välja ühe võistlustöö.

Võitjate autasustamine toimub Otepää Kultuurimajas kell 20.30, millele järgneb “Küpsekala tantsupidu”.

Ajakava:

10.00 – Võistluse avamine Otepää Kultuurimaja pargis

12.00 – Võistlustööde serveerimine ja OKSJON. Igast võistlustööst läheb üks heategevuslikule oksjonile

20.30 – Autasustamine ja “Küpsekala tantsupidu”

Tantsukingadele annavad hoogu videodiskor Indrek Siren ja Ansambel BOOGIE COMPANY!

Pilet 10 EUR. Naistele sissepääs kuni 21.30 TASUTA! Avatud meeliergutav ööbaar.

Korraldavad ja toetavad: Otepää Kultuurikeskused, BBQ Festival, Deam Fire, Otepää vald, Valgamaa Arenguagentuur, Nuustaku Pruulikoda, Oilio, Paulig, Santa Maria, Kalatalu Härjanurmes, Tartu Turg. Tegevust toetatakse projekti „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” projektist Valgamaa PATEE 2020-2023 raames.

*Võistluskala tuur on suursugune ja väärikas kala, kelle liha võib lausa delikatessiks nimetada. Sellel isendil on äärmiselt huvitav välimus, lame pea tipneb terava ninaga, mis kusjuures iga eluaastaga aina tömbimaks muutub. Põnev on selle kala puhul veel see, et tal puuduvad soomused – nimelt kere katab viis rida radiaalmustriga luukilpe, mis loovad mereelukast lausa viietahulise mulje.

Tuura liha on äärmiselt hõrk, maitsev ning sellest annab imelisi roogasid valmistada. Tänu soomuste ning väiksemate luude puudumisele, on kala ka üsnagi lihtne puhastada, mis teeb kokkamise aga veelgi hõlpsamaks. 

Allikas: Peetri Lõheäri blogi

Viimased uudised