Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

otepää maitsed

Otepää piirkonna viies restoranis algas esmaspäeval toiduturismi edendav festival „Otepää Maitsed Valgamaal”, kus kahe nädala jooksul saab tutvust teha kohalikust toorainest valmistatud kokanduslike meistriteostega.

Kampaaias osalevad restoranid-kohvikud on kaheks nädalaks välja töötanud kolmekäigulise erimenüü, mille üheks nurgakiviks on Lõuna-Eestis kasvatatud toiduained.

„Kohalikku toorainet on menüüde juures ohtralt kasutatud – põnevamatest saab välja tuua Lõuna-Eesti põdra, Sangaste rukki, Kivi talu mahe lambakarree, Otimäe talu tallemaksa, Mooska suitsusaunaliha,” loetles Otepää Maitsed Valgamaal projektijuht Mailis Martin.

Samuti on menüü koostamisel käiku läinud kuusevõrsed ja kohapeal idandatud mahedad mungaoad „Kõigi toidukohtade juures jäi silma, et inimesed armastavad ja oskavad lugu pidada kohaliku väiketootja toodangust,” lisas Martin.

Tuhatkond toiduturisti tulemas

Otepää vallavanem Kalev Laul soovib, et kampaania abil teadvustuks Otepää ka kui toiduturismi sihtkoht. „Kui tavaliselt tullakse siia kas suurvõistlusele või kontserdile ja käiakse söömas, siis nüüd on vastupidi – loodame, et kui tullakse siia sööma, siis leitakse ka teisi tegevusi,” rääkis Laul.

Kahe kampaanianädala jooksul loodetakse hea toiduga Otepääle meelitada tuhatkond külastajat nii Eestist kui Lätist.

„Paratamatult on kevad ja sügis sellised ajad, kus on natukene vähem turiste kui talvel ja suvel,” lisas Laul. „Loodamegi, et täiendav huvi Otepää vastu saab selle ürituse kaudu olema.”

Vaata videolugu Otepäält.

Arved Breidaks

FOTO: GMP Clubhotel Pühajärve restorani vanemkokk Kristina Jaanikesing pakub Otepää Maitsete menüüs eelroaks sibulasuppi.

Viimased uudised