Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Ida-Virumaast Setumaani ulatuv Peipsimaa valiti 2017. aasta Eesti toidu piirkonnaks.

„Peipsi järve äärne piirkond on tuntud oma eripärase toidukultuuri poolest. See on kogu Eesti sahver, kus kasvatatud või toodetud kvaliteetset toitu käiakse oma toidulauale toomas,” ütles Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

„Eesti aasta toidupiirkonda valitakse selleks, et aidata kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele. Peipsimaa taotlus oligi hindamiskomisjoni hinnangul kõige põhjalikum kava piirkonna toidutraditsioonide tutvustamiseks nii sise- kui ka väliskülalistele,” lisas Raudsepp.

Peipsimaa toidupiirkonda kuulub 20 omavalitsust Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Tartumaalt ja Põlvamaalt, teiste seas Räpina, Mikitamäe ja Värska vald.

Pidulik tiitli ja rändkahvli üleandmine Peipsimaale toimub 1. mail 2017. Peipsimaa maitsete aasta eestvedaja on MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök.

Käesoleval aastal oli Eesti toidu piirkonnaks Hiiumaa.

Lõunaeestlane

Viimased uudised