Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Antsla vallavolikogu esimees Merike Prätz teatas täna esmaspäeval sotsiaalmeedias, et tal tuvastati koroonaviirusega nakatumine.

Prätz edastas järgmise teate:

Tere armsad FB sõbrad.
Sain nüüd ka lõpuks ametlikult kinnituse, et olen koroonapositiivne, kuigi ma arvasin seda juba mitu päeva tagasi – sümptomid olid sellised.

Tõenäoliselt sain nakkuse 18. november, aga esimesed haigustunnused tekkisid alles nädal hiljem. Miks ma seda kirjutan? Covid viirus on väga salakaval ja nagu minu näide tõendab, siis peiteaeg võib olla üpris pikk. Terviseameti andmetel nakkab inimene 1-2 päeva enne haigussümptomite tekkimist. St me nakkame siis, kui me ei tea ise ka veel, et me haiged oleme. Ja see ongi põhjus, miks tuleb võimalikult vähe seltskonnas liikuda ja püsida rohkem kodus.

Ma olen üldiselt üpris terve, viirushaiguseid põdesin viimati ehk 4-5 aastat tagasi. Ja ega ma nüüd ka väga haige ei ole. 25. november (kolmapäeval) tekkis lihasvalu ja väike palavik. See oli veel ka neljapäeval. Mul ei ole nohu ega köha, tunnen lõhna ja maitset. Ainult söögiisu ei ole.
Reedel ja laupäeval oli kõik juba OK, aga pühapäeva õhtul tuli uuesti väike palavik. Täna pole jälle midagi. Loodan, et meil möödubki Covid viirus niimoodi kergelt ja raskeid juhtumeid meie piirkonnas ei tule.

Nakatumine võib tulla väga ootamatult. Seetõttu on oluline võimalikult vara kõikidest juhtumitest teada anda. Ma arvan, et ka mina ise oleksin pidanud juba mõned päevad varem teada saama, et mul võib olla covid nakatunuga kontakt.

Ilusat advendiaega kõigile ja oleme siis enamasti ikka negatiivsed (covid proovidega)!

Kommentaarid

Viimased uudised