Võrumaa restoranide nädal puhub toidukultuuri purje kummi
Võrumaa toidukohtades käib sel nädalal kolmas kohvikute ja restoranide nädal, mille käigus oodatakse umbes tuhandet toidusõpra maitsma võromaise kaubamärgi Uma Mekk egiidi all valmistatud toite.
Nädala jooksul pakutakse viies toidukohas kolmekäigulist erimenüüd, mis on inspireeritud Võrumaa traditsioonilistest maitsetest ning kus vähemalt pool kasutatavast toorainest pärineb kohalikest taludest ja meiereidest.
„Selle nädala jooksul on võimalik viies erinevas Võrumaa toiduettevõttes käia maitsmas Uma Meki kohvikute ja restoranide nädala erimenüüd hinnaga 15 eurot,” rääkis Lõunaeestlasele kampaaniat vedav Võrumaa turismikoordinaator Kadri Moppel Võrumaa Arenguagentuurist.
„Idee sai alguse tegelikult tänu Ööbikuoru Villa peremehele Alarile [Alar Hõim],” jätkas Moppel. „Ta tegelikult on paar aastat arvanud, et meil võiks olla selline tore, omanäoline kohvikute-restoranide üritus, kus pakutakse midagi väga toredat, kohalikku ja maitsvat, et meelitada toidugurmaane Lõuna-Eestisse.”
Restoranide nädal toob kevadesse elu
Kõigil kolmel korral, mil Võrumaa kohvikute ja restoranide nädal on toimunud, on sellest osa võtnud ka Võru Georgi hotelli restoran „Postmark”. Hotelli arendusjuht Angela Viilukas (pildil) rääkis Lõunaeestlasele, et kampaanias osalemine võimaldab varakevadisel vaiksel hooajal kliente restorani juurde meelitada.
„See tundus tore asi, mida koos teha, kuna nii kevadhooaeg kui sügishooaeg on sellised perioodid, kui kliente on tegelikult vähem kui tavapäraselt,” selgitas Viilukas. „See on suurepäraselt ennast õigustanud.”
Mullu sügisel toimunud eelmisel kohvikute ja restoranide nädalal käis kampaanias osalenud toidukohtades erimenüüd söömas kokku 885 inimest, tänavu ootavad korraldajad osavõtjate arvu tõusmist üle tuhande inimese piiri.
Vaata pilte restorani „Postmark” Uma Meki erimenüüst ja videolugu kohvikute ja restoranide nädala kohta.
ARVED BREIDAKS
FOTOD: TIINA MÄNNE