Sporditarbed, spordivarustus e-spordipood:sportlik.ee

 

Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Kujutis: Facebook

Kokanduse veebi Food52 toimetaja Kristen Miglore testis uut viisi praadida kanamune. Kristen sai selle idee omakorda profikokkade Aki Kamozawa ja H. Alexander Talboti toidublogist Ideas in Food. Aki ja Alex olid teinud karamelliseid kanamune ja Kristen otsustas seda proovida.

Kanamune praetakse nagu tavaliselt, aga selleks kasutatakse üht teist toiduainet. Kristen tunnistab, et see muutis jäädavalt tema senist viisi mune praadida. Nipp on selles, et õli asemel kasutatakse praadimiseks rõõska koort. Ja ainult seda. Aki ja Alexi väitel pole koor muud kui vedel või. See sobib hästi praadimiseks.

Koor pannakse külmale pannile. Kui temperatuur tõuseb, siis eralduvad või ja võipiim. Munade praadimise ajal piim aurustub, aga või jääb alles. Piim küpsetab hellalt kanamune ja jätab kena pruunika värvuse.

Kristeni väitel on koore sees praadimine palju etem kui tavapärasel moel. Nimelt säästab koore sees praadimine aega ja muna läheb vähem raisku. Koor küpsetab hellalt ning aur teeb põhilise töö.

Blogis pole antud täpset retsepti asja kohta ja seda pole vajagi – igaüks saab koguseid ise sättida vastavalt soovile ja maitsele. Koore kogust mõjutab näiteks panni kuumus. Samamoodi saab koore sees edukalt praadida porgandeid, kartuleid ja isegi kapsast. Kuivõrd koor ei kõrbe põhja, siis on tulemus alati meeldivalt krõbe. See meetod sobib ka liha, kala ja isegi puuviljade küpsetamiseks. Koorega praadides on raske ebaõnnestuda.

Viimased uudised