Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Nonii, nonii! Eile olin ma, kujutage pilti, vaata et kõige kuulsam inimene Eestis 😀 Minust oli suur lugu Päevalehes, Postimehes ja Õhtulehes ning isegi ERR mainis ära, et Tartu linnavolinik, volikogu sotside fraktsiooni juht Gea Kangilaski on mind kohtusse kaevanud.

Milles asi? Et kõik ausalt ära rääkida, siis tuleb alustada sellest, et ma avastasin kuskil pool aastat tagasi Youtube’ist Eesti Kanepiliidu poolt üles laaditud video, kus Kangilaski kiidab suure suuga kanepit ja kirub, et tema tuttavad narkomaanid on pidanud selle pärast hästi palju kannatama, et kanep Eestis praegu ära keelatud on. Ilmselt siis politsei tegevuse tõttu, kes on nende juurest kanepit või koguni kanaepikasvanduse avastanud ning neil sanktsioonidega elu kibedaks teinud. Politsei ju aeg-ajalt otsib pothead’ide kodusid läbi ja ega siis ju seda va kanepit ka neile kätte jäeta. Kõik võetakse ära, kuna narkootilise aine kasvatamine on Eestis kriminaalkuritegu ja selle eest võib määrata karistuse rahatrahvist kuni vanglakaristuseni välja. No vot, ja Kangialski siis kaitses ses videos oma tuttavaid narkomaane. Et miks neil ei lasta rahus kanepit kasvatada ja savu teha.

Tunnistan ausalt, et ma ise olen kanepi legaliseerimise vastu. Elasin kord kanepinarkariga koos ja see hakkas ühel hetkel viirastusi nägema. See oli päris jube. Tšekkis ükskord mu telefoni ja küsis kurja häälega, et kes see sulle siin sõnumeid saadab. Ma vastasin hirmunult, et sina ise, kuula üle. Ta siis kuulas, aga ikka ei uskunud, et see tema enda hääl on. Ma olen kahe väikese lapse ema ja ma ei taha, et nad peaksid elama Eestis, kus sulle võib iga nurga tagant vastu kakerdada mõni viirastusi nägev narkomaan.

Seepärast ma selle video kiiremas korras oma blogisse Inno ja Irja kohvik üles laadisingi. Et inimesi selliste vaadetega sotsiaaldemokraadi eest hoiatada. Ühtlasi kirjutasin tolle sotsi narkolembuse kohta blogisse ka paar kriitilist artiklit. Sots minuga pärast seda ühendust ei võtnud.

Sellel sügisel potsatas aga minu postkasti HAGI. Kus see sots väitis, et selle Kanepiliidu poolt Youtube’i üles laaditud video taasavaldamine ja tema narkolembuse kritiseerimine võivad viia selleni, et teda järgmisel aastal valimistel riigikokku ei valita. Ta märkis hagis, et kavatseb riigikogu valimistel kandideerida ja et mina olen vastutav, kui teda ära ei valita. Ja et ma pean talle nüüd selle eest hüvitist maksma. Siis saamatajäänud riigikogu liikme palga eest.

Ühe otsuse on kohus ses asjas juba teinud. Nimelt tahtis Kangilaski, et kohus käsiks mind postitusi esialgse õiguskaitse korras KOHE maha võtta. Kohtunik leidis oma määruses, et kuna tegemist on inimesega, kes on oma hagiavalduses ise märkinud, et kavatseb kandideerida riigikogu valimistel, siis on ta avaliku elu tegelane, kelle kohta on avalikkusel õigus rohkem teada.

Täna kella ühe ajal oli selles asjas esimene istung Võru kohtumajas. Kohal oli terve rida ajalehtede esindajaid ja Kanal 2. Isegi Kangilaski oli kohtusse kohale tulnud. Mina olin üksi, Inno jäi koju lapsi hoidma.

Üldiselt kulges kohtuistung rahulikus meeleolus, ainult Kangilaski kukkus, nagu sotsidele tavaks, jälle valetama. Postimehes oli ta juba korra valetanud, väites, et pöördus enne hagemist ise minu poole, et ma tekstid maha võtaks. Seda ei ole ta kordagi teinud. Täna väitis ta kohtule, et õige jah, tema ise ei pöördunud, aga pöördus tema TUTTAV, aga mina selle tema tuttava kirja peale midagi ei vastanud. See oli järjekordne vale, sest ma vastasin sellele tuttavale, et las Kangilaski võtab meiega ise ühendust. Sellele järgnes vaikus ja Kangilaskilt mitte üks piuks.

Pakkusin Kangilaski advokaadile juba 13. novembril välja, et teeme jõuludeks kompromissi, mul on haige lapse kõrvalt raske kohtus käia. Need tekstid ei ole mulle nüüd nii olulised ka, et nende eest võideldes surra. Nemad ei olnud sellega nõus – tahtsid lisaks raha, 225 eurot, ja eksimise tunnistamist. Sellega ei olnud nõus mina, sest Kangilaski on tähtis poliitik ja poliitiku tegemisi ja vaateid peab olema võimalik kritiseerida.

Aga kuhu siis asi täna välja jõudis? Pean kohtule detsembri lõpuks esitama video, kus Kangilaski kanepit ülistab ja oma tuttavaid narkareid kiidab. Inno just salvestas selle, nii et saab esitatud. Siis läheb asi edasi kirjalikus menetluses ning kohtu otsust võib oodata veebruaris.

Aga millele ma enne kohtusse minekut mõtlema jäin? Sotsid kogu aeg räägivad, kuidas nad tahavad puuetega lapsi toetada. AGA MINA OLEN JU KA SÜGAVA PUUDEGA LAPSE EMA. Miks nad siis mind kohtusse kaebasid ja mult raha nõuavad, kui nad puuetega lapsi toetada tahavad? Ja minu välja pakutud kompromissist keeldusid? Täielik hülgemöla see sotside jutt.

Lastefond hakkab kohe Jõulutunneli abil puuetega lastele raha koguma, just sellistele lastele nagu meie Juuli. Selleks, et nad saaksid neile pakkuda vajalikke teraapiaid, mille jaoks vasakvalitsusel ei ole raha jätkunud. Ja samal ajal hakkab üks valitsuserakonna sots sügava puudega lapse emaga kohut käima ja talt raha nõudma. No millisest hoolimisest ja toetamisest me räägime?!

IRJA TÄHISMAA

Viimased uudised