Ligi 60 Lõuna-Eesti restorani osaleb novembris Metsast taldrikule restoranikampaanias
Avaldatud: 20 oktoober, 2025Esimesel novembril stardib kuuendat korda sügisene maitseelamuste kampaania Metsast taldrikule. Tänavu osaleb kuuest Lõuna-Eesti maakonnast ligi 60 restorani ning erimenüüsid saab nautida 1.-16. novembrini.
Metsast taldrikule kampaaniast on kujunenud oodatud sügistraditsioon, mis rõõmustab kohalikke ja külalisi ning paneb köögid kihama. „Metsast taldrikule põnevad ja metsikud maitseelamused ühendavad looduse, kohalikud maitsed ja peakokkade loovuse. Sügis inspireerib looma hooajalist ja ainulaadset, seda ka selleaastased erimenüüd peegeldavad,” ütles Tartu toiduvaldkonna juht Marilin Kroon.
Metsast taldrikule erimenüüde hind jääb vahemikku 27–32 eurot ning menüü sisaldab kaht käiku koos peakoka üllatusega. Menüüdes leidub ka sellel aastal palju põnevaid ja erilisi kooslusi. Seenemoos, hirveliha-kitsemampli biifsteek, metskitserullid, sarapuupähkli-kuusevõrsebesee, odrapopcorn ja mascarpone-nõmmliivatee kreem on vaid mõned näited, mis toovad esile meie metsade ja kohaliku toidu rikkalisuse.
Kõik osalejad ja menüüd leiab kodulehelt metsasttaldrikule.ee. Erimenüüd on saadaval 1.-16. novembrini. Tartu linnast osaleb 21 toitlustusettevõtet.
Kampaaniat korraldavad ja rahastavad Lõuna-Eesti Turismiklaster ja Visit Tartu (SA Tartumaa Turism), Tartu linna ettevõtluse arengu osakond, Jõgevamaa Koostöökoda, Valgamaa Arenguagentuur ja Viljandi linn.