Tel, WhatsApp +37258973482‬
info@lounaeestlane.ee

Keskkonnateadlikud prügisukeldujad pole allakäinud kodutud, vaid kõrgharitud inimesed, kes otsivad ja tarvitavad näiteks supermarketite äravisatud toitu.

ETV „Pealtnägija” tegi koostööd restoranipidaja ja retseptiraamatute autori Evelin Ilvesega, et näidata, mida prügisukeldumine endast kujutab. Lisaks puu- ja juurviljadele leiab toidukaupluste prügikastidest kooke, saiapätse, kohupiimakreeme ja muud söödavat. „Need prügikastid ei peaks olema lukus, vaid see kraam võiks olla ilusasti pandud riiuli peale poe taha. Ja siis need inimesed, kes tahavad, võiksid tulla ja võtta, omal vastutusel,” arutles Ilves, kes prügisukeldujatega kaasas käis.

„Pealtnägija” loo kaasautor Evelin Ilves tunnistas pärast loo tarbeks tehtud prügisukeldumist, et umbes kolm neljandikku leitud puuvilja- ja köögiviljakraamist on täiesti kõlbulik. “Seda ma isegi ei paneks biojäätmetesse,” kirjeldas Ilves saaki.

Menert selgitas, et toidupoodide valik on suur, aga jäätmetesorteerimisele pole olenevalt poest tihti mõeldud. „Nad ei sorteeri prügi, mis on minu jaoks täiesti üllatav, et puuviljalett läheb kilekottides ja plastkastides olmejäätmetesse,” lausus Ilves.

Ilves lisas, et Eesti prügisorteerimise ja taaskasutuse võimekus on Euroopa Liidu üks madalamaid. „Ja siis me muudame statistikat selleks, et trahvidest pääseda, see on ikka piinlik,” arutles ta.

Viimased uudised